Beats & Bites is dit jaar weer terug. Op zaterdag 18 en zondag 19 juni wordt het evenement gehouden in de Voorstraat. Dit jaar dus twee dagen, geen foodtrucks en de bites komen van de Voorstraat-horeca. ‘Zeg maar een light-versie’, aldus Sandra de Jong en Mariette Mol van de organisatie. ‘Maar het thema is gebleven: gezelligheid, eten en live muziek.’

Samen met Paul Bruijnzeels, Sander de Ridder en Harald Drost, vormen de twee dames al jaren het bestuur. ‘We hoorden pas laat dat evenementen dit jaar wel door kunnen gaan. Toen was er geen tijd meer om de foodtrucks te boeken. De muziek is er wel. Op drie podia spelen afwisselend live bands. Het eerste podium staat tussen Het Wapen en La Casita, het tweede tussen La Casita en Va Bene en het derde tussen Tante Bet en De Lindenboom. De bands staan dus tussen de terrassen in en daardoor hoeft de Voorstraat ook niet volledig afgesloten te worden.’

Welke bands er komen spelen is op dit moment nog niet bekend. ‘Het wordt in ieder geval geen hardrock’, lachen Sandra en Mariette. ‘Vooral easy listening muziek terwijl de gasten op het terras bij de horeca-ondernemers eten. Een speciaal menu is er niet, men kan alles van de kaart kiezen. We hebben bewust voor rustige muziek gekozen, zo kunnen de bezoekers nog gezellig praten en het is ook prettiger voor de omwonenden. Op zaterdag houdt het evenement weliswaar om 22.30 uur op maar dan is er binnen bij Het Wapen, achter gesloten deuren, nog een laatste live band die tussen 23.00 en 01.00 uur speelt.’ Beats & Bites begint op zaterdag om 16.00 uur en op zondag duurt het evenement van 14.00 tot 20.00 uur.

De organisatie is op dit moment vooral hard bezig om de financiering rond te krijgen. ‘Veel van onze trouwe sponsors hebben al toegezegd mee te willen doen maar op dit moment is de financiering nog niet helemaal rond dus wie mee wil helpen: stuur een mailtje naar info@beatsandbitesvoorschoten.nl.

Naast de sponsoring wordt ook druk gewerkt aan het programma. ‘Natuurlijk kijken we eerst in eigen dorp rond, er loopt aardig wat talent rond, en we nemen ook contact op met de Cultuurfabriek. We hebben het volste vertrouwen dat we straks een schitterende Beats & Bites Light neer kunnen zetten.’ Hou de laatste berichten in de gaten via beatsandbitesvoorschoten.nl of volg het evenement op facebook, insta en twitter.

Bron: Voorschotense Krant april 2022